Brood uit de broodpan


Uit de erfenis van
Nel
Kikkert kwam de oude broodpan dietijdens de oorlog gebruikte omin te bakken. Het systeem werk als een ‘Dutch oven’. Door het afsluiten bakt hetin een vochtige omgeving. Hierdoor rijst het meer en wordt de korst lekkerder.

Recept:

750 gr tarwemeel
10 gr zout
5 gr gist
575 gr water

Voeg alle ingredienten bij elkaar, kneed 15 minuten door.
Laat rijzen in een kom afgedekt met een vochtige theedoek 1 uur rijzen.
Verwarm intussen de broodpan met deksel voor op de kachel of in een oven tot hij ongeveer 180ºC heet is
Keer het deeg op het aanrecht, kneed nogmaals door en vorm er een mooi rondvan.
Bekleed een kom met bakpapier leg daarin heten laat rijzen tot 1,5 keer het volume
Pak het bakpapier met hetop en leg in de voorverwarmde broodpan en sluit af met de deksel.
Zet de pan op de kachel of in de oven en bak hetin ca 45-60 bruin en gaar.


referenties waarin Brood uit de broodpan genoemd wordt:

Brood

Brood

brood naast de broodpan
brood naast de broodpan
broodpan
broodpan
broodpan op de kachel
broodpan op de kachel
rijzend deeg
rijzend deeg
gevormd deeg
gevormd deeg
afgebakken brood
afgebakken brood