» Reacties

Bij de lancering van de website op 6 april 2021 verschenen artikelen in de Texelse Courant, het Noord Hollands Dagblad, Haarlems Dagblad, de Heemsteedse Courant en de IJmuider Courant. Hierop kregen we verschillende reacties, die de brieven, de beschreven gebeurtenissen en verschillende personen verder inkleuren.


Wouter Veening

Al in een vroeg stadium kregen we (via Gelein Jansen) contact met Wouter Veening, de zoon van Dokter Pieter Veening. Wouter heeft Nel in 2013 en 2014 twee keer ontmoet en maakte daarvan de volgende aantekeningen:

Pieter Veening

Wouter Veening heeft een transcriptie van aantekeningen voor een lezing die zijn vader Pieter Veening in de jaren zestig gehouden heeft. Hierin zet hij zijn herinneringen aan zijn tijd als Geneesheer op Texel in een groter perspectief.

Adriaan Dijksen

Adriaan Dijksen woonde met zijn ouders en tweelingbroer Lieuwe in 1945 op Duinrust, het (gevorderde) vakantiehuisje van Dirk en Pie Kikkert. Hij stuurde de volgende reactie:

Maaike Wijnberg (1)

Maaike Wijnberg is de dochter van Bob Wijnberg, die aan de 'Heemsteedse kant' van de brieven wordt genoemd.

Maaike Wijnberg (2)

Maaike gaf ons de korte memoire van haar vader Bob Wijnberg, over de razzia op de medische faculteit in Amsterdam in 1943.

Marjon Drijver

Marjon Drijver herkent in de brieven haar opa Jan Drijver. Zij schrijft hierover:

Chiel de Graaf

Chiel de Graaf deelde herinneringen aan zijn overburen, de familie (van Albert) Dros op Bland en Berg.

Annejos Wafelbakker

In maart 2024 ontvingen van Annejos Wafelbakker een schrijven over Frits Wafelbakker haar vader: