Havermoutlapjes

Dit recept stond onder dat van 'nagemaakte schnitzels'. Ik had hem eerst niet gezien maar de naam 'havermoutlapjes' deed me het ergste vermoeden. Het recept is eenvoudig en goedkoop. In een uurtje tijd zuigt de havermout zich vol met water, ei en kruiden. Dan bakken in de pan, lapjes eruit. water, tomatenpuree en maggi toevoegen en aan de kook brengen. De lapjes erin en vervolgens zuigen ze zich vol met saus. De structuur heeft iets van goedkope gehaktballen met weinig vlees en veel 'toevoeging'. Mijn dochter Lena vond ze heerlijk en het lekkerste vegetarische 'burgertje' dat ze in jaren gegeten heeft. Ik moet zeggen dat ook ik aangenaam verrast was.

referenties waarin Havermoutlapjes genoemd wordt:

Umami, Maggi en andere smaakmakers

Umami, Maggi en andere smaakmakers

nagemaakte schnitzel

nagemaakte schnitzel

ingrediënten havermoutlapjes
ingrediënten havermoutlapjes
recept
recept
recept
recept
water, ei en kruiden mengen
water, ei en kruiden mengen
havermout erbij en uurtje laten weken
havermout erbij en uurtje laten weken
lapje bakken in de pan met klontje boter
lapje bakken in de pan met klontje boter
volle pan lapjes
volle pan lapjes
lapjes keren
lapjes keren
gebakken lapjes
gebakken lapjes
water en tomatenpuree toevoegen bij de bakresten van de lapjes
water en tomatenpuree toevoegen bij de bakresten van de lapjes
lapjes terug in de pan
lapjes terug in de pan
de lapjes hebben de meeste saus opgenomen
de lapjes hebben de meeste saus opgenomen
voeg eventueel nog wat water en tomatenpuree toe en sudder tot een dikke saus
voeg eventueel nog wat water en tomatenpuree toe en sudder tot een dikke saus
mooi gepresenteerd op een schaal
mooi gepresenteerd op een schaal
smakelijk eten
smakelijk eten
het bewijs zit in het eten van de lapjes
het bewijs zit in het eten van de lapjes