Koolsoep

Koolsoep is precies wat je denkt dat het is, licht gebonden, toch waterig, koolsmaak; totdat je de kokskruiden toevoegt. Het gedroogde kruiden- en specereijenpoeder ontketend een breed geurpalet als het warm wordt.

Ik heb het eerste recept gemaakt omdat dat het eenvoudigste was en daarom dichtbij de schaarste van deze periode komt. In het recept staat wel een drukfout. Het moeten geen 20 maar 2zijn!

bordje koolsoep
bordje koolsoep
recept uit oorlogs-kookboek 1918
recept uit oorlogs-kookboek 1918
ingrediënten koolsoep
ingrediënten koolsoep
halve uien
halve uien
gesnipperde ui
gesnipperde ui
kool snijden
kool snijden
gesneden kool
gesneden kool
boter smelten
boter smelten
gesnipperde ui bij de boter
gesnipperde ui bij de boter
gefruite ui
gefruite ui
water bij de ui
water bij de ui
gesneden kool toevoegen
gesneden kool toevoegen
zout en peper bij de kool
zout en peper bij de kool
aardappels koken
aardappels koken
kopje met blokje bouillon
kopje met blokje bouillon
kopje bouillon
kopje bouillon
melk met ei
melk met ei
bouillon aardappel melk ei
bouillon aardappel melk ei
aardappel door de zeef
aardappel door de zeef
gezeefde aardappel
gezeefde aardappel
bouillon bij de gezeefde aardappel
bouillon bij de gezeefde aardappel
aardappel bouillon
aardappel bouillon
aardappelbouillon bij de soep
aardappelbouillon bij de soep
soep bij de melk en ei
soep bij de melk en ei
koolsoep
koolsoep
koolsoep recept uit Goede Voeding in Slechte Tijden
koolsoep recept uit Goede Voeding in Slechte Tijden
vervolg recept
vervolg recept