Suikerbietenpulpkoekjes
Achterstond deze winter een veld vol Het was nat en de helft rotte weg of was aangevreten door de ratten. Een slecht oogstjaar. Normaal wordengebruikt om suiker van te maken. In de oorlog legde men de hand op alles wat maar enigszins eetbaar was.werden meegekookt met bietjes of andere groenten voor een zoete smaak. Op zichzelf hebben pannenkoekjes gemaakt van bietenpulp een weeïge zoete smaak. Zonder beleg of begeleidende gerechten geen feest om te eten. Het kookwater inkoken tot stroop geeft wel weer allerlei mogelijkheden.Recept:
1 Suikerbiet
½ liter water
(indien in voorraad 2 eetlepels bloem)
Schil de suikerbiet en rasp deze op een fijne rasp
Zet in een pannetje op het vuur met het water en breng aan de kook
Kook de pulp goed gaar, vang het kookvocht op.
Voeg nu eventueel bloem bij de pulp voor meer samenhang. Heb je geen bloem dan kan het ook zonder.
Maak balletjes van de pulp en druk ze plat.
Bak ze in een droge pan en keer ze als 1 kant bruin is en bak deze ook bruinTip: Als er genoeg brandstof is kun je het opgevangen kookvocht inkoken tot siroop.