Amandelpers van bonen

Dit recept kwam ik in handschrift tegen in het boekje van Tante'Goede Voeding in Slechte Tijden'. Het was leesbaar en dus waarschijnlijk niet van
Ria.
Het handschrift lijkt het meest op dat van
Nel
maar wat dit betreft tasten we in het duister.

Enfin terug naar het recept. Je hoort wel van die verhalen dat nu nog steeds in goedkope kerst- en paasstollen. Bonenspijs gebruikt wordt. Ik snap ook wel waarom. Amandelen zijn 10x zo duur als witte

Toen ik dit recept tegenkwam moest ik het gewoon maken, hoewel ik als kok altijd voor het 'echte spul' zou gaan. Smaak en structuur zijn echt van spijs. Het geheim van het recept zit hem in het niet weken en kort koken van de Hierdoor ontstaat de juiste structuur van spijs.

ingrediënten bonenspijs
ingrediënten bonenspijs
handgeschreven recept
handgeschreven recept
bonen in het water opzetten
bonen in het water opzetten
bonen afgieten en drogen
bonen afgieten en drogen
bonen in de molen
bonen in de molen
suiker bij gemalen bonen
suiker bij gemalen bonen
amandelsmaak erbij
amandelsmaak erbij
citroensmaak erbij
citroensmaak erbij
citroenolie en schil erbij
citroenolie en schil erbij
malen in de molen tot spijs
malen in de molen tot spijs
een mooi staaf bonenspijs
een mooi staaf bonenspijs