Bonen
Als ik over voeding in oorlogstijd lees is er een groot contrast tussen steden en het platteland. Door de grote concentratie mensen in de steden en het haperen van transport van goederen en in het bijzonder levensmiddelen, werd er in de winter van 1944-45 veel hongergeleden. Op het platteland waar de levensmiddelen verbouwd werden en er meer ruimte was voor eigen teelt was de verkrijgbaarheid van levensmiddelen minder een probleem.Kikkert woonde aan de rand van de stad en had her en der ‘landjes’ waar hij van alles verbouwde. Met name peulvruchten, een goede bron voor vezels en eiwitten, en makkelijk te bereiden. Avonden lang zat de familie Kikkert in de huiskamer te doppen.In het oorlogs-kookboek uit 1918 staat een recept voorop basis vanen aardappelen
brieven waarin Bonen genoemd wordt:
Nel – Texel, 06 maart 1945
Rikus was nijdig
referenties waarin Bonen genoemd wordt:
Umami, Maggi en andere smaakmakers
Umami, Maggi en andere smaakmakers
Amandelpers van bonen
Amandelpers van bonen
Schijngehakt
Schijngehakt
Receptenfolders
Receptenfolders
Kookboekjes