nagemaakte schnitzel

Nagemaakte schnitzel. Het ziet er uit als een schnitzel maar is het niet. Veel recepten met aardappel mengsel leunen op 2 ingredienten: geraspte ui en maggi aroma.

Geraspte ui geeft veel meer pit in een gerecht dan gesneden ui. Dit komt doordat er meer cellen in de uit kapot gemaakt worden tijdens her raspen. Maggi aroma is wat we nu zouden noemen 'umami' de vijfde smaak. Of het nu bij de nepschnitzel of bij deis, je vergeet dat het aardappel of havermout is.

De structuur doet een beetje aan Rösti denken


referenties waarin nagemaakte schnitzel genoemd wordt:

Havermoutlapjes

Havermoutlapjes

Umami, Maggi en andere smaakmakers

Umami, Maggi en andere smaakmakers

namaak schnitzel op het bord
namaak schnitzel op het bord
namaakschnitzel ingrediënten
namaakschnitzel ingrediënten
recept
recept
twee aardappelen in de pan
twee aardappelen in de pan
geraspte ui
geraspte ui
geklopt eiwit
geklopt eiwit
aardappel fijn maken
aardappel fijn maken
geprakte aardappel
geprakte aardappel
pepere toevoegen, en vergeet de maggi niet
pepere toevoegen, en vergeet de maggi niet
nootmuskaat toevoegen
nootmuskaat toevoegen
geraspte ui toevoegen
geraspte ui toevoegen
mengen met eiwit
mengen met eiwit
de gemengde massa voor de namaakschitzel
de gemengde massa voor de namaakschitzel
boter smelten
boter smelten
2 grote lapjes namaakschitzel
2 grote lapjes namaakschitzel
1 lapje gekeerd
1 lapje gekeerd
en dan nu de garnituur
en dan nu de garnituur
augurkwaaier
augurkwaaier
plakje citroen, augurk in waaier en een plakje ei
plakje citroen, augurk in waaier en een plakje ei
de namaakschitzel op het bord
de namaakschitzel op het bord
namaakschnitzel klaar om aan tafel te gaan
namaakschnitzel klaar om aan tafel te gaan
smakelijk
smakelijk