Tarwepindakaas
Toen ik het woordin de brieven las fronste ik de wenkbrauwen even. Noten, olie e.d. waren er niet meer, tarwe en bloem als het er was was van slechte kwaliteit. Waarom zou je de zeldzame en dure tarwe hiervoor gebruiken? Als je de tarwekorrels niet fijn genoeg maalt is het ook nog eens een erg raar gevoel in de mond. Bovendien moet je nog wat olie toevoegen om het smeerbaar en eetbaar te maken.Samen hebbenen ik degeproefd. Het is eetbaar maar daar is alles mee gezegd. Toch lichtte het een tipje van de sluier op over de smaak van toen.
Recept:
250 gr tarwekorrels
Zout
Olie
Leg de tarwekorrels op een bakblik op een brandende kachel om mooi bruin te worden. Schep af en toe om tot ze egaal gekleurd zijn.
Doe de korrels over in een koffiemolen en maal ze fijn.
Voeg een beetje olie toe en meng tot een smeuïg geheel
Voeg zout naar smaak toe
brieven waarin Tarwepindakaas genoemd wordt:
Ria – Heemstede, 26 maart 1945