Wortelen

Hoe kook je wortelen? Schil je ze of schrap je ze? Veel of weinig water? De recepten zijn doordrenkt van zuinigheid: met schrappen hou je meer wortel over, kook met weinig water! (komt sneller aan de kook zodat je hem op laag vuur kan zetten hetgeen weer brandstof bespaard)

zijn makkelijk te telen en grote bron van vezels. De mythe datgoed zijn voor de ogen is in de tweede wereldoorlog ontstaan door Engelse propaganda. Piloten zouden veeleten waardoor ze beter zicht hadden op de vijand om die uit de lucht te schieten.



brieven waarin Wortelen genoemd wordt:

Ria – Heemstede, 06 maart 1945

Drie heiboenders

ingredienten bereiding winterwortel
ingredienten bereiding winterwortel
recept voor worteltjes en winterwortelen
recept voor worteltjes en winterwortelen
schillen we de worteltjes?
schillen we de worteltjes?
of schrappen we de worteltjes?
of schrappen we de worteltjes?
winterwortel bereid volgens recept van Tante Tine
winterwortel bereid volgens recept van Tante Tine
worteltjes en winterwortel opgediend
worteltjes en winterwortel opgediend