Nel – Texel, 14 april 1945

Haar linkerarm is eraf

Lieve allemaal,
Deze dagen Zaterdag en Zondag met veel nieuws. Erg geschoten. Gewonden uit De Polder en militairen, dus erg druk. Eierland ligt al practisch plat, verbrand of verwoest.is ook verbrand. De bewoners zijn meestal wel gevlucht. Detrekken terug. De hoofdmacht zit nog op Vlijt. Verder nog langs de oude Postweg, bij de Vuurtoren enen ze hebben de Noordbatterij omsingeld. Daar zaten nog steeds Duitsers.wordt beschoten vanuit Vlieland. Ligt voor 2/3 plat. De Duitsers gooien alles plat, voor het geval “dat erinzitten.”
Vrijdag isgebombardeerd. Hotel “Den Burg” en het geschut schijnen geraakt te zijn.
Vandaag weer gewonden uit Eierland en een paar militairen. ’t Wordt overvol.
Thuis heerlijk gegeten. Dewas er want er zou een korte plechtigheid zijn op het kerkhof. Deze ging echter niet door omdat er nog steeds zoveel dode Duitsers bijkomen.
Het leven inbegint zich een beetje te herstellen. Toch schrik je nog bij het minste of geringste.
Mej. Janny de Wijn uit de Weverstraat ligt hier ook. Haar linkerarm is eraf. U kent haar nog wel van vroeger denk ik. Zij kende tenminste de hele familie.
Voor vandaag niets meer.
Hartelijke groeten
van
Nel


vorige brief

Nel – Texel, 13 april 1945

15 boerderijen zijn al verbrand

Vandaag tot nu toe (3 uur) vrij rustig. Dat schijnt echter een gevolg te zijn van het feit dat de Duitsers iets teruggetrokken zijn tot achter de dijk ven Eierland bij de Duinen.

volgende brief

Nel – Texel, 17 april 1945

Een keer of 3 narcose

Een dezer dagen gaat een zekere Gielis uit de Noorder Tuindorplaan terug naar Haarlem, dus ik geef meteen post mee, in de hoop dat het de Wagnerkade nog mag bereiken.