Pie – Heemstede, 7 april 1945

Iets aardigs voor de baby

Lieve
Nel,

Zoals je ziet heb ik aan je verzoek voldaan en iets aardigs voor de baby van Mevr. Veening gemaakt. Ik hoop dat het naar je zin zal zijn en dat mevrouw het ook mooi zal vinden.
Met veel liefde heb ik het gedaan, want ik ben o zo dankbaar dat je met deprettig samenwerkt en dat je er veel leert.schreef, toen ze die mooie babyjurk voor
Ria
had gemaakt: “Every stich is done with love!” en hetzelfde kan ik zeggen van dit stelletje.
Ik heb het modelletje zelf bedacht en volgens de mensen hier is het een succes geworden. Dus
Nel
je kunt het gerust geven hoor.
Ik dank je wel
Nel
voor de mooie narcissen die
Ria
me uit jou naam gaf met Paschen. ’t Was een aardige verrassing.
Zo is
Ria
gisteren ook 20 jaar geworden. Alles tesamen was het een gezellige verjaardag. Ze heeft veel gekregen en o zo veel bloemen. Ze zal je zelf wel verslag uitgebracht hebben. ’t Was echt gezellig om
Edu
ook weer eens hier bij ons te hebben. Vandaag ook nog even.
Ik ben toch zo dankbaar dat zehebben want nu ’took weer verminderd is dat tenminste aanwezig. Gisteren kwam er nog een noodbrief van Mevrouw Otten uit Haarlem-Noord. Je weet misschien nog wel die dame die ook bij Tante Roos in Ginniken kwam.
Ik heb gezegd dat ik niets anders kon doen dan hun naam en adres ook opgeven, zodat als er kans bestaat ietste verzenden, zij misschien ook kunnen krijgen. Zo:

Mevrouw Otten-Evans
Kempstraat 27
Haarlem

en Mijnheer Boot hebben ook samen een stukvan de schoolwerktuinen en zijn vanmiddag heel broederlijk aan het spitten gegaan. De helft is al gedaan. Alleen ’t tuintje bijis nog maar gespit en dus is er geen rust voordat het spitten klaar is. Gelukkig kwambehouden thuis en is ’t altijd weer een pak van ’t hart, want tegenwoordig is op de weg zijn maar al te dikwijls gevaarlijk. Wat bedroevend van André toch. ’t Was zo’n in goede en aardige jongen.
Nu
Nel
veel liefs voor Oom en Tante en zelf een hartelijke kus van Moeder

We zijn blij dat het met ’tin orde is gekomen en van ’tgenieten we nog steeds. Dag en bedank Oom en Tante vele malen.


volgende brief

Pie – Heemstede, 15 april 1945

De lijst met slachtoffers

Wat hebben we een dag in onrust gezeten, toen we wisten dat Den Burg beschoten was, dat er +/- 40 doden en 40 zwaargewonden waren.