Ria – Heemstede, 9 maart 1945

Werkelijk vooroorlogs

Lieve
Nel,

Alweer klim ik in mijn pen om het nieuws hier aan je te krabbelen, zodat je er “in” blijft. Je moet niet een nette brief verwachten want daar ben ik niet voor in de stemming en daar is het te laat voor. Het wordt tijd dat ik eens een avond vroeg naar bed ga want het is al twee avonden plus minus een uur geworden.
Ik hoop dat je de vorige brief ontvangen hebt. Sinds die tijd heb ik het weer razend druk gehad. We hebben hier een aardappelwinkeltje gehad. Iedereen was even blij met wat hem door onze “distributie” toebedeeld was, de meesten 45 kg.
Edu
heeft om te beginnen in elk geval een volle zak gekregen. Ik zal wel een oogje in het zeil houden of ze wel genoeg eten.
Ik ben nog niet in Leiden geweest. Geen tijd door de aardappeldrukte. Ik begon dit kattebelletje met een heleboel dingen in mijn hoofd maar nu weet ik opeens niks meer.
Niek is de laatste dagen in een reuze goede zin. We weten niet wat we aan hem hebben. Hij heeft nu de schrik te pakken, ik meen dat hij aangehouden is, maar nog ontsnapt. Hij blijft nu serieus binnen.
Je moet maar aanzeggen dat we van de kaantjes een heerlijke pan jus hebben gemaakt, werkelijk vooroorlogs. Zeg, waar kan ik cigarettepapiertjes voorvinden? Ik ben vergeten waar je gezegd had. Er is een kaartje van Schol gekomen dat er nog 3 boeken staan, kan dat? Ik zal eens vragen welke het zijn dan kan ik me het misschien bedenken. Viola is weer thuis. Marjon is naar Barneveld, eerst om eten te halen en dan om daar te blijven. ’t Gaat goed met de oorlog hè?
Ik kon
Edu
niet meer bereiken dat hij een brief mee kon geven komt volgende keer wel. Morgen is Lies jarig. Natuurlijk ga ik er naar toe. Van Moeder krijgt ze een roggebroodje, wat ik zal geven weet ik nog niet. Ook kan ik morgen m’n jas komen halen bij Haarsma, ik ben erg benieuwd. Weet jij ook hoe het met zijnis? Heb je die schoentjes al geruild?
Ik geloof dat ik nu niks meer weet. We zitten te springen naar bericht van je. Hoe is het metzeg maar dat ik de laatste tijd niets van de Vogelezangers heb gehoord. Ik wacht nog steeds op het karretje uit Leiden – ik hoop morgen dan kan Adri meteen hunmeekrijgen. Geef je s.v.p. een paar brieven aan Mevrouw Bruinsma mee? Vraag ofme ook eens schrijft. Ze kanook wel schrijven, dan heb ik daar weer een boodschap.
Nu tot de volgende brief. Een zoen van
Ria


vorige brief

Ria – Heemstede, 06 maart 1945

Drie heiboenders

Als een plicht voel ik het je hier van een en ander op de hoogte te stellen.

volgende brief

Ria – Heemstede, 11 maart 1945

Liedjes uit Jojoka

Gisteren is Vader met mijnheer Boot naar Alkmaar geweest om te kijken wat schipper Mets deze keer voor ons bij zich had. Jammer genoeg konden ze het blikje niet meenemen.