Nel – Texel, 30 maart 1945

Je lijkt zelf ook wel een Dokter

Lieve
Vanmorgen kreeg ik de post van Wat gelukkig zeg dat ze los meegenomen was, anders had ik ze nu nog niet. Nu kan ik fijn antwoord meegeven. Maar meer dan antwoord wordt het niet hoor, want ik heb zo’n slaap.
Fijn dat je die blaadjes opstuurde.was wel goed 1 Maart hè? Dat leek me tenminste op het eerste gezicht zo.
Hoe was de loggerpartij bij de Fam. Keet? Gezellig? Bombarderen ze vaak bij ons in de buurt?
Naar je jas ben ik reuze benieuwd. Hij zal je wel enig staan.
Diewas uitverkocht! Ik stuurde
Edu
nu een klein kaartje vanen Omgeving. Wat heb je enig voor
Edu
gezorgd op zijn verjaardag zeg! Ik kreeg zo’n enthousiaste brief van hem! Echt fijn, dan heeft hij zodoende toch nog iets gezelligs door jou van mij.
Ik heb “De wereld een dansfeets” vroeger ook wel gelezen, maar weet niet precies meer hoe het is. Zal het proberen te pakken te krijgen. Toen iknaar de boot had gebracht en terug reed, dacht ik opeens aan die woorden “De wereld een dansfeest”. Het leek net of het zo was, maar dan een carnaval, zoiets van “Lach dan Paljazzo”.
Ik teken bij voorbaat in op datwaarin jij over koolhydraten schreef. Ben erg benieuwd naar wat je schreef, want ik weet er ook niet veel van, dus het zou best nuttig zijn van jou te lezen.
Met mijn kennissenkring gaat het best. Ik ken nu:
– het beste en is ’t aardigste
Annie – vervolgens. Ook erg aardig.
Marijke v.d. Ban – leuk kind, komt morgen terug
Cor v.d. Ban – haar zusje
Lies en Adri v.d. Ban – nog 2 kleine zusjes
Bep Nijkamp – vriendin van Cor uit Den Haag
Trudi Kikkert – aan voorgesteld. Groet me als ze me ziet.
Annie Koorn – De vriendin van ook aardig.
Verder de zusters uit het ziekenhuis, waar ik ook goed mee overweg kan.

Die perforator van
Edu
moet op mijn kamer zijn. Op mijn opklapbed soms? ‘k weet het echt niet meer precies.
Over de eierkwestie zeg ik maar zo: Je mag in deze tijd al zo blij wezen met een ei dat even vroeger of later niet hindert. Die zuster in huis later zal nog wel meevallen zolang ik nog geen dochter heb die
Nel
wordt en niet met haar tante overweg kan. Je zwager zal het best goed vinden. Over die schoonzuster moet ik nog maar eens denken. Het lastigste is natuurlijk dat he
Edu
zijn zuster is, dus als hij er net zo over denkt als ik, omgekeerd dus, krijg je een gekke toestand. Overigens kreeg ik een heel gezellige brief van haar.

Ziezo, dat was 1 brief. Nu de volgende. Die ruilerijen van je vind ik erg geslaagd. Zelfs beter dan de mijne. Vraag eens hoeveel peulvr. klompensokken waard zouden zijn.

Heerlijk, dat jullie nog zo voor de Van Hoorns zorgen. ’t Is een pak van mijn hart.
Leuk dat Mag die rogge meenam. Gaat dat nieuwe kinderhuis in Wormerveer nog door? Gaan Adri en Gerda dan ook er weer heen?
Je lijkt zelf ook wel eennu je de “ronde” doet langs al je patiënten. Je zou het ook kunnen vergelijken met een gezellige verpleegster, die overal wat zon en gezelligheid brengt.
Ja, ik heb wel insectenpoeder, maar het helpt geen steek en ik kan ze niet vinden ook. Vannacht staken ze weer en toen heb ik vanmorgen vol woede alles onder het poeder gestrooid. Tot mijn pyama aan toe.
Is Cor Duyvendak al weer terug?
Hoe is het met Snoepie? Is hij al wat beter? Wat is het toch een leuk dier. Ik verlang soms veel naar hem, evenals naar jullie.
De wonderkacheltjes beginnen hier ook door te dringen maar er worden geen bestellingen meer aangenomen. Enfinheeft het toch niet nodig.
Je brief van de 26e heb ik eergisteren al beantwoord dus ik stop eens.
De Marsdiep gaat Donderdag 5 april naar Amsterdam, ligt aan de De Ruyterkade en gaat Zaterdag 7 april in de namiddag terug. Er wordt ’s nachts gevaren i.v.m. gevaar. Dit voor Lex Haak als ze er idee in hebben hem op de bonnefooi mee te sturen. Bep v.d. Veken gaat meteen mee terug, maar ze zal Vrijdag nog wel in Heemstede slapen.
In de brief aanen Moeder vergat ik te schrijven dat het hier helemaal ideaal zou zijn als ik zo om de 3-4 weken een paar dagen naar huis kan. Wat vliegt de tijd toch hè. Al 4 weken hier en van huis.
Nu stop ik heus, hartelijke groeten aan
Job
en de rest en een zoen voor jou van je
Zussie

Hier f3,50 vanvoor je verjaardag.
Ik feliciteer je ten derde male, maar jij moet nu trakteren hoor!
Hartelijk gefeliciteerd namensen oom

Wat zeg je wel dat Herman ook opgepakt is? En de Pereboompjes? Hopeloos zeg. Wat zijn ze bezig!

Is Uut werkelijk weg?

Mijn bruine bloesje is gewassen en gekrompen wrschl. want zoveel dikker ben ik niet geworden. De brief voorvan jou met een van mij erbij gaat hierbij ook weer terug


vorige brief

Nel – Texel, 26 maart 1945

Er zitten gouden letters op

In afwachting van de thuiskomst van Mets zal ik maar vast met een brief beginnen want Tine gaat Donderdag al weg. Keken jullie niet op toen ze kwam? Het was vandaag ook zo’n feest toen ze de vergunning gekregen had.

volgende brief

Nel – Texel, 04 april 1945

Rikus is gisteren officieel vertrokken

Gelukkig hoorden we dat Vader goed uit “de Kop” kwam en dat is een hele geruststelling. Frans en Riek zijn nog niet weg. Mogen onder geen voorwaarde met de schipper mee.